Textiel Zeefdruk

Vaak de beste keus voor een professioneel en wasecht resultaat. Een zeefdruk is aan te raden bij zacht en flexibel textiel zoals T-shirt, polo’s of artikelen met veel rek.
Nadelen: De startkosten zijn per kleur en een andere positie betekent vaak opnieuw startkosten. Niet of lastig aan te brengen op gelaagde artikelen zoals jacks etc.

Levertijd ± 7 tot 10 werkdagen.

Hieronder ziet u hoe op de textieldruk automaat een meerkleuren zeefdruk wordt gemaakt, kleur voor kleur wordt het printje opgebouwd, waarna het van de planken wordt getrokken en de droogtunnel in gaat. Ondanks dat de machine het zwaarste werk van de drukker heeft overgenomen, bijft textieldruk nog steeds een intensieve werkje. Alle shirts worden 1 voor 1 met de hand op een plank gestoken en later ook weer met de hand afgehaald.

 

En dan dezelfde print maar dan aan het eind van de droogtunnel;

Een textieldruk gemaakt met zeefdruk is,  mits natuurlijk met de juiste inkt gedrukt en goed gedroogd et cetera,  uitstekend wasecht en gaat lang mee!

 

Het textiel zeefdrukken op een goede automaat heeft nog een groot voordeel, het kan snel en zeer efficiënt, dus voordelig. Alleen het instellen is wel wat meer werk als bijvoorbeeld bij een digitaal gedrukte transfer, dus voor kleine oplage in meerkleuren wordt het soms te duur om te zeefdrukken en adviseren wij uit kosten oogpunt andere technieken.  Voor een simpel printje als hieronder zijn instelkosten te overzien en kan het al bij lagere oplage aantrekkelijk zijn. Heeft u een grote oplage nodig, dan kunnen we hoge snelheden halen en dus zeer voordelig produceren, en toch nog steeds die hoge kwaliteit handhaven.